Brandweer maakte uitgelekte foto's van reanimatie doodgeschoten ex-voetballer FC Emmen

De politei doet onderzoek op de plaats van de moord (Rechten: ANP/Sem van der Wal)
De politei doet onderzoek op de plaats van de moord (Rechten: ANP/Sem van der Wal)
Brandweerlieden hebben foto's gemaakt van de reanimatie van oud-profvoetballer Kelvin Maynard. Dat heeft minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid aan de Tweede Kamer laten weten.
De 32-jarige oud-verdediger van onder meer FC Emmen werd in september vanaf een scooter doodgeschoten in zijn auto in Amsterdam-Zuid-Oost. De oud-voetballer bleek een
van de politie, al wilde die niet zeggen hoe hij te boek stond.

Hulpverleners maakten foto's

Daarna circuleerden er foto's van de plaats delict, onder andere ook van de reanimatie van de dodelijk getroffen Maynard. Omdat toen al duidelijk was dat er geen persfotografen in de buurt waren, rees het vermoeden dat hulpverleners foto's hadden gemaakt.
Minister Grapperhaus schrijft de Kamer dat de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland hem heeft bevestigd dat de foto's zijn gemaakt door "een of meerdere brandweerlieden van deze regio".
De minister uit daar zijn ongenoegen over en laat weten dat een extern bureau in opdracht van de veiligheidsregio onderzoek doet. Daarna volgen passende maatregelen.
De brandweer Amsterdam-Amstelland zegt het "vanzelfsprekend heel ernstig" te vinden dat brandweerlieden van het korps foto’s hebben gemaakt. Vooralsnog is niemand geschorst, meldt een woordvoerder van de brandweer.
CDA-Kamerlid Chris van Dam had de minister er vragen over gesteld.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.