Vrouw van gezin Ruinerwold 'in het geheim' gecremeerd

De vrouw van Gerrit Jan van D. (67) is in 2004 in volledige beslotenheid gecremeerd in Zwolle. De politie onderzoekt nog of zij de moeder is van de zes jongeren die negen jaar lang zijn vastgehouden in een boerderij in Ruinerwold.
De crematie van de moeder wordt bevestigd door directeur Fons Bergman van crematorium Kranenburg in Zwolle. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Vorige week is de crematorium-directeur ook benaderd door de politie die de zaak-Ruinerwold onderzoekt. De moeder, als ze dat is, is gecremeerd onder de naam zoals ze is ingeschreven in de burgerlijke stand: Hye Jin Moon.

"De crematie van de vrouw staat bij ons te boek als bijzonder dossier”, zo vertelt hij aan de krant. "Het ging om een ‘geheime’ crematie in volledige beslotenheid. Dat betekent dat wij geen details naar buiten brengen op verzoek van de opdrachtgever van de crematie. Een nadrukkelijke wens van de echtgenoot.” De directeur benadrukt wel dat de vrouw als overleden is geregistreerd bij de burgerlijke stand.

De vrouw leed aan kanker. Uiteindelijk is ze in het ziekenhuis van Zwolle overleden waarna ze is gecremeerd.

Dossier Gezin Ruinerwold
Wil je alles lezen over het gezin dat jarenlang geïsoleerd zat in een boerderij in Ruinerwold? Bijvoorbeeld over de verdachte Josef B., of de Moonsekte waartoe het gezin behoorde of wil je meer lezen over het leven van het gezin in Zwartsluis en Hasselt? Bekijk hier een overzicht van alle artikelen en video's.
Meer over dit onderwerp:
Gezin Ruinerwold Gerrit Jan van D.
Deel dit artikel: