Anice Das blijft ver verwijderd van worldcup-tickets

SCHAATSEN - Anice Das (33) reed vanmiddag in Thialf de veertiende tijd op de 500 meter. Met 38.96 bleef de sprintster uit Assen ver verwijderd van de worldcup-tickets. Bijna twee jaar geleden mocht ze nog haar debuut maken op de Olympische Spelen van Pyeongchang op deze afstand.
"Klote!", zegt Das na afloop. "Vorige week reed ik 38,7 en het ging deze week eigenlijk beter dan vorige week. Ik had in ieder geval gedacht dat ik dat zou verbeteren. Of dat genoeg zou zijn voor een wereldbekerstart weet ik niet, want daar moet je 38,3 voor rijden. Maar ik had in ieder geval op meer gehoopt dan dit."

De 33-jarige sprintster heeft voor dit seizoen haar eigen weg uitgestippeld en sluit zich voor de trainingen soms aan bij de gewestelijke selecties van Groningen en Drenthe.
"Dat bevalt wel goed, maar dan moet je het wel even afmaken in zo'n wedstrijd", zegt Das. 

De overwinning in Thialf op de 500 meter ging naar Jorien ter Mors. Met 37.99 was zij de enige vrouw onder de 38 seconde. Sanneke de Neeling, Michelle de Jong, Jutta Leerdam en Dione Voskamp wisten zich ook te plaatsen voor de eerste serie wereldbekerwedstrijden van het seizoen op de kortste afstand. 

Mannen
Bij de mannen grepen Gerben Jorritsma (35.70) uit Diever en Niek Deelstra (35.78) uit Hoogeveen gisteravond ook naast de worldcup-tickets op de 500 meter.  Zij werden respectievelijk veertiende en vijftiende. 

Bij de mannen ging de overwinning op de 500 meter naar Dai Dai Ntab. Hij reed 34.79. Ook Kai Verbij, Ronald Mulder, Lennart Velema en Hein Ottespeer wisten zich te plaatsen op de 500 meter.
Meer over dit onderwerp:
schaatsen Assen Anice Das Assen
Deel dit artikel: