Debutante Marieke Driesprong rijdt persoonlijk record en geniet van Thialf

SCHAATSEN - Marieke Driesprong (20) uit Dwingeloo maakte vandaag haar debuut op een groot senioren-toernooi. Tijdens het wereldbeker-kwalificatietoernooi verbeterde ze in Thialf haar persoonlijk record op de 3.000 meter met bijna twee seconde. Met haar eindtijd van 4.13.17 werd ze dertiende.
"Het ging eigenlijk wel makkelijk. Ik kwam makkelijk in mijn slag. Op een gegeven moment dacht ik nog: ga ik niet te langzaam? Maar het ging wel goed", glundert Driesprong na afloop.

"Vooraf dacht ik: gewoon genieten en kijken hoe alles gaat met al dat publiek. Ik vond het wel heel leuk. Dat mensen voor je gaan klappen ben ik niet gewend. Ik kreeg er wel energie van. Helemaal die laatste ronde dan gaan ze klappen omdat ze weten dat je onder je persoonlijk record zit", blikt Driesprong terug. 

Wielrennen
In 2017 werd de 20-jarige inwoonster van Dwingeloo Nederlands Kampioen skeeleren bij de A-junioren. Maar het schaatsen heeft toch haar voorkeur.  "Het skeeleren deed ik er echt bij. En ik merk toch dat ik daar wat minder plezier in heb de laatste tijd. Dus ik probeer me meer op schaatsen te richten. Daarnaast vind ik wielrennen ook heel leuk. Ik heb ook wat wedstrijden gereden en dat hoop ik komende zomer nog wat meer te gaan doen", verklaart Driesprong die voor het regionaal trainingscentrum Noord in Groningen rijdt. 

Lange adem
Als het om schaatsen gaat is het een vrouw van de lange adem. "Ja, zolang mogelijk pas het beste bij mij. Hoewel de 1.500 meter nu ook wel goed gaat. Daar kom ik nog wel wat snelheid tekort, maar daar kan aan gewerkt worden", besluit de studente voedingsmiddelentechnologie. 

Andere Drenten
Driesprong was vandaag de beste Drentse op de 3.000 meter. Marathonschaatsster Imke Vormeer uit Meppel reed met 4.14.02 de veertiende tijd en Sterre Jonkers uit Emmen werd met 4.16.63 zeventiende. 

Worldcup-tickets
De overwinning op de drie kilometer ging naar Esmee Visser. Met een tijd van 4.00.27 was ze tweehonderdste sneller dan Antoinette de Jong, Ook Carlijn Achtereekte, Reina Anema en Melissa Wijfje wisten zich te plaatsen voor de eerste serie wereldbekerwedstrijden van dit seizoen.
Meer over dit onderwerp:
schaatsen Marieke Driesprong Dwingeloo
Deel dit artikel: