MEAU als Ambassadeur van de Vrijheid op 5 mei naar Assen

ANP-459130396
MEAU tijdens een eerder optreden © ANP
Zangeres MEAU komt dit jaar als Ambassadeur van de Vrijheid naar het Bevrijdingsfestival in Assen. Dat heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei bekendgemaakt.
De andere twee ambassadeurs zijn Froukje en Tabitha, maar zij komen niet naar Drenthe. De drie zangeressen treden op 5 mei op de diverse bevrijdingsfestivals op en worden dan traditiegetrouw per helikopter door het land gevlogen.
De artiesten bereiden zich in aanloop naar Bevrijdingsdag voor op hun rol. Zo verdiept MEAU zich in de rechten van vrouwen. "De muziekwereld wordt nog sterk geregeerd door mannen", zegt ze. "Maar gelukkig komt daar wel snel verandering in met al die jonge vrouwelijke artiesten in opkomst." MEAU is onder meer bekend van het lied Dat heb jij gedaan.
Met de aankondiging van MEAU is de line-up van de RTV Drenthe Mainstage compleet. Verder treden die dag ook 10cc, Waylon, Maan, Jannes, DJ Jody Bernal, The Vices en Turfy Gang op. Afgelopen weekend werd bekend dat er ook een speciaal bluespodium in Assen komt. Daar treedt onder meer Erwin Java op, de voormalig gitarist van Cuby + Blizzards. Met zijn Travel Party-band speelt hij met Erwin Nyhoff nummers van de legendarische Drentse bluesband.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.