Dubbeltje valt eindelijk goed voor Emmen én weer veel goals

VOETBAL - De amateurs van Emmen hebben eindelijk de tweede overwinning van het seizoen bij mogen schrijven. Tegen Quick'20 uit Oldenzaal viel het dubbeltje de goede kant op en won de ploeg van Hendrik Oosting met 3-4. Opnieuw een doelpuntrijke middag dus voor de Drentse club, die in 9 duels 27 keer scoorde en al  35 treffers moest incasseren.
Door de nipte zege klimt Emmen naar de 14e plaats in de stand van de hoofdklasse A. De ploeg heeft 8 punten uit 9 wedstrijden. 

Bekijk nu online: De negende aflevering van Onze Club

Na een reeks spectaculaire wedstrijden, waarin Emmen telkens het onderspit moest delven, was het dit keer wel raak. Ondanks een moeilijke openingsfase waarin Emmen vroeg tegen een 1-0 achterstand aan keek kon de ploeg van Oosting de rug rechten en terug slaan. 

"Na een half uur hebben we een omschakeling gemaakt in ons spel. We gingen van een 4-4-2 opstelling naar een 4-3-3 systeem en daardoor konden we ons spel beter spelen, " legde Oosting na afloop uit. 

'Fantastisch resultaat' 
Door treffers van Patrick Eberhard (2x) en Thom Alders liep Emmen uit naar een 1-3 voorsprong. Bij een stand van 2-3 maakte Glenn Arts de beslissende treffer. De thuisploeg kwam nog wel terug tot 3-4, maar Emmen hield stand. 

"Dit is een fantastisch resultaat," zegt Oosting trots. We hebben vandaag goed voetbal gespeeld en het is mooi dat we eindelijk aan de goede kant van de medaille komen."

Oosting bezig aan laatste seizoen
Voor trainer Hendrik Oosting is handhaven het doel en dat doel heeft na vandaag een extra lading gekregen. Oosting stopt namelijk na dit seizoen als hoofdtrainer van v.v Emmen. "Als wij niet bij de laatste vier zitten is dat voor ons als een kampioenschap. Dan handhaven we ons zonder nacompetitie. Ik heb de groep al eerder aangegeven dat ik na dit seizoen stop als hoofdtrainer en ik wil ze in de hoofdklasse houden. Dat heeft de ploeg na zoveel jaar strijd verdiend." 

Meer hoofdklassenieuws: 
- Hoogeveen deelt de punten met RKAVV en deelt nu koppositie
- Zure nederlaag brengt Alcides verder in de problemen
- Verheul schiet MSC langs hoogvlieger

Bekijk hier: Alle uitslagen en standen in het zondagvoetbal
Deel dit artikel: