Kinderboerderij vernoemd naar overleden Isabelle (8): 'Een superlief meisje'

Kinderboerderij Isabelle Schoonebeek
De naam van de kinderboerderij wordt onthuld © RTV Drenthe / Rien Kort
"Toen je ging, barstte ik in tranen uit. Door deze kinderboerderij zal ik altijd aan je denken." Een van de vele kinderen die vanmiddag het podium betrad op het terrein achter De Boo in Schoonebeek blikt terug op haar tijd met Isabelle, het meisje dat in 2021 om het leven kwam bij een auto-ongeluk vlak bij het dorp.
Een ander haalt een tochtje op de slee aan. Of een kinderfeestje waar ze samen naar toe zijn gegaan. Klasgenoten en vrienden van Isabelle, halen samen herinneringen op aan een 'superlief meisje' dat er niet meer is. Sommigen kunnen hun tranen nauwelijks bedwingen. "We houden van je, Isabelle."

Kinderboerderij als nagedachtenis

Het was onderdeel van de ceremonie rondom het startsein voor de bouw van de kinderboerderij die ouders Toby en Hellen Klingenberg in haar nagedachtenis willen laten neerzetten. Een bedankje voor de steun die zij hebben mogen ontvangen vanuit Schoonebeek. Het belangrijkste moment was de onthulling van een bouwbord met daarop de naam: Familieboerderij Isabelle.
De naam was gekozen aan de hand van door kinderen ingevulde kleurplaten met suggesties voor de naam. Ruim driehonderd tekeningen werden ingeleverd bij Stichting Isabelle. Ruim vijftig kinderen kozen voor deze naam en mogen als beloning een naam geven aan een van de dieren op de nog te bouwen boerderij.
Kinderboerderij Isabelle Schoonebeek
Een van de scholieren krijgt het te kwaad bij het ophalen van herinneringen aan Isabelle © RTV Drenthe / Rien Kort

Dubbel gevoel

Tijdens de ceremonie deed moeder Hellen een kort woordje ten overstaan van een volgestroomd veld. De emotie grijpt haar al vanaf het eerste woord. "Het is twee jaar geleden dat Isabelle vertrok naar achter de regenboog. Het is voor ons een dag met een dubbel gevoel." Het namelijk precies twee jaar geleden dat Isabelle met een ander meisje om het leven kwam. Ze stak de weg tussen Coevorden en Schoonebeek over en werd geraakt door een auto.
"Het was een bewuste keuze om dit vandaag te doen. ik wilde dat graag", aldus Hellen. Het getoonde medeleven vanuit het dorp wordt daarom zo gewaardeerd. "De arm die om ons heen geslagen is, geeft ons kracht. Het is hartverwarmend."
Kinderboerderij Isabelle Schoonebeek
Ellenoor, Toby en Hellen Klingenberg: 'Hartverwarmend' © RTV Drenthe / Rien Kort

Donkere wolk

Burgemeester Eric van Oosterhout was ook aanwezig bij de onthulling van de naam. "Normaal is de opening van een kinderboerderij een feestelijk gebeuren, maar nu is er toch een donkere wolk voor de zon." Zelf wilde hij ook bijdragen aan de boerderij door de opbrengst van zijn gebundelde columns volledig te schenken aan het initiatief.
Tot slot konden de aanwezigen nog een bloembol planten in een border bij het bouwbord. Daar kwam een zekere symboliek bij kijken, volgens Kees Veenstra, die de familie Klingenberg ondersteunt bij het initiatief. "Als bijdrage aan de bloei van de kinderboerderij."
De eerste schop voor de boerderij gaat tegen het einde van de zomer de grond in.
Kinderboerderij Schoonebeek gaat Familieboerderij Isabelle heten

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.