Geen treinen tussen Emmen en Zwolle door staking

Arriva trein Emmen Zwolle
Geen treinen tussen Emmen en Zwolle vandaag © RTV Drenthe/Serge Vinkenvleugel
De treinen op de Vechtdallijnen van Arriva rijden vandaag niet, vanwege de landelijke stakingsdag. Dat betekent geen treinverkeer tussen Emmen en Zwolle vandaag.
Vakbonden FNV, CNV en VVMC hebben personeel in het regionale openbaar vervoer vandaag opnieuw opgeroepen om te gaan staken, dat gebeurde eerder deze week ook op woensdag. Vandaag blijkt dat de stakingsbereidheid dusdanig groot is, dat er vandaag niet gereden wordt tussen Emmen en Zwolle, meldt een woordvoerder. Woensdag reden de Arriva-treinen op de Vechtdallijnen wel.

Staking

Arriva-treinen in Groningen en Friesland rijden wel, NS-treinen gaan ook gewoon vandaag. Naast treinpersoneel staken vandaag vooral veel buschauffeurs, in Drenthe veelal actief bij Qbuzz. Reizigers kunnen via reisplanners kort voor vertrek checken of hun bus wel of niet rijdt.
De vakbonden hopen met de staking een verbeterde cao af te dwingen, waarin het loon meestijgt met de inflatie. Ook vinden de bonden dat werkgevers de hoge werkdruk moeten tegengaan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.