Dick Lukkien: Dit verdient een compliment

VOETBAL - FC Emmen-trainer Dick Lukkien was uiteraard dik tevreden over de prestatie van zijn elftal tegen Vitesse. De oefenmeester kreeg het antwoord dat hij wilde na twee teleurstellende wedstrijden, tegen FC Twente vorige week en dinsdag in de beker bij NAC.  "Dat is geen reden om de polonaise te lopen, maar ik ben wel heel blij."
Volgens Lukkien gaat het wat te ver om te concluderen dat het groepsgesprek van donderdag (waardoor de training een half uur later begon) zijn effect had gehad, maar kon niet ontkennen dat zijn ploeg een duidelijke reactie gaf op alle punten van kritiek in de laatste 10 dagen. "Ik heb een uur lang genoten van ons spel, dat wervelend was. En datzelfde geldt voor de onverzettelijkheid waarmee we ons voor ballen hebben gegooid in de gehele wedstrijd én ook het moment dat Anco in de ploeg kwam zorgde bij mij voor metersdik kippenvel." 

Nagenieten: FC Emmen - Vitesse met radiocommentaar en de mooiste foto's

Stabieler 
Lukkien benadrukt dat één zwaluw nog geen zomer maakt in Emmen. "We moeten niet vergeten, en dat zeg ik vaker, dat we bezig zijn met een proces. Het is algemeen bekend dat we hadden gehoopt dat we stabieler zouden zijn in onze prestaties op het veld. Dat is nog niet zo. Maar we moeten er nu met z'n allen voor zorgen dat we de energie, de verdedigende kracht en de bereidheid ook in de volgende wedstrijden kunnen brengen."

Meer over FC Emmen - Vitesse: 
- FC Emmen wervelend langs Vitesse
- Directeur Lubbers schiet vol bij rentree van Anco Jansen 
- Anco Jansen: Blij dat ik terug ben, maar de punten zijn belangrijker 
- Michael de Leeuw: Anco is en blijft eerste aanvoerder
- Wie was de man of the match tegen Vitesse?
Deel dit artikel: