Geen tijgermuggen meer in Hoogeveen

Geen nieuwe tijgermuggen gevonden in Hoogeveen (Rechten: Pixabay)
Geen nieuwe tijgermuggen gevonden in Hoogeveen (Rechten: Pixabay)
Bij een tweede zoekactie naar Aziatische tijgermuggen in Hoogeveen heeft de NVWA niet nog meer exemplaren van deze tropische ziekte-overdragende insecten gevonden. Volgend voorjaar komt er een nieuwe zoekactie.
De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) zette in oktober speciale muggenvallen uit in een straal van 500 meter rondom de eerste plek waar de muggen werden gevonden. Dat was
bij de Ruisvoorn in de wijk Erflanden.
Eind september leidde de plaatsing van vallen tot de vondst van nieuwe exemplaren in de buurt. De broedplaatsen zijn toen verwijderd of behandeld met een middel dat de larven doodt.

Rioolputten en waterpoeltjes

De NVWA liet in oktober opnieuw muggenvallen plaatsen bij rioolputten en waterpoeltjes in een zoektocht naar larven van de Aziatische tijgermug. Dat gebeurde ook bij mensen in de tuin.
Komend voorjaar gaat de NVWA waarschijnlijk een nabehandeling doen. Maar eerst worden de uitkomsten van het onderzoek van de laatste twee maanden geëvalueerd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.