Fietser (19) in Nieuw-Amsterdam aangereden door automobilist (19) met slok op

230227_ongeval_nieuw-amsterdam
Het slachtoffer wordt gecontroleerd in een ambulance © Persbureau Meter
In Nieuw-Amsterdam heeft in de nacht van zondag op maandag rond 04.00 uur een ongeluk plaatsgevonden op de Vaart Noordzijde. Een 19-jarige man uit Nieuw-Amsterdam reed daar met zijn auto achterop een 19-jarige man uit dezelfde gemeente, die op de fietsstrook langs de weg fietste.
De automobilist bleek na een blaastest te veel te hebben gedronken. "Hij heeft een proces verbaal gekregen voor artikel 8; rijden onder invloed van alcohol. Ook heeft hij een tijdelijke rijontzegging gekregen", laat de politie weten. Een blaastest wees uit dat de automobilist ongeveer 1,3 promille alchohol in zijn bloed had, wat neerkomt op zo'n vijf glazen met alcohol.
De fietser raakte door de aanrijding gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de politie was het 19-jarige slachtoffer aanspreekbaar na het ongeluk. De weg was door het ongeval tijdelijk afgesloten voor al het verkeer.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.