Brandweermannen niet ontslagen na fotograferen reanimatie Maynard

De Amsterdamse brandweerlieden die foto's hebben gemaakt van de reanimatie van de doodgeschoten oud-speler van FC Emmen Kelvin Maynard worden niet ontslagen.
Brandweercommandant Tijs van Lieshout zegt dat hij wel een interne disciplinaire maatregel oplegt voor het maken van de beelden, die volgens hem niet door de beugel konden.

Ook wil de commandant dat de direct betrokkenen een aantal basisscholen bezoeken om met leerlingen van groep acht te spreken over de gevolgen van filmen bij ongelukken.

Maynard werd op 18 september in Amsterdam doodgeschoten in een auto, die daarna met hoge snelheid een brandweerkazerne binnenreed. De voormalige verdediger van FC Emmen bezweek later aan zijn verwondingen. 

Brandweerlieden geven toe
Kort na zijn overlijden doken op sociale media expliciete foto's op van de plaats delict. Daarop was te zien dat hulpverleners Maynard probeerden te reanimeren. Omdat er geen persfotografen in de buurt waren, werd er vermoed dat hulpverleners de foto's hadden gemaakt. Een aantal brandweerlieden gaf eind vorige week toe de foto's te hebben gemaakt.

Brandweercommandant Van Lieshout biedt de nabestaanden van het slachtoffer zijn oprechte excuses aan. "Dit had niet mogen gebeuren, de betrokken medewerkers hadden beter moeten weten."
Meer over dit onderwerp:
Kelvin Maynard FC Emmen liquidatie brandweer
Deel dit artikel: