Stelling: Betaald parkeren bij ziekenhuizen moet worden afgeschaft

Bij de locatie Scheper van Treant parkeer je voor maximaal 5 euro per dag (Rechten: archief RTV Drenthe)
Bij de locatie Scheper van Treant parkeer je voor maximaal 5 euro per dag (Rechten: archief RTV Drenthe)
Eén dag parkeren bij een ziekenhuis kost in ons land gemiddeld 8,93 euro. Met maar liefst 48 euro per dag ben je bij het OLVG in Amsterdam verreweg het duurst uit.
Bij 93 ziekenhuizen en negen poliklinieken in Nederland moeten patiënten en bezoekers betalen als ze hun auto er willen stallen. Dat blijkt uit onderzoek van het
. Volgens de krant rijzen de parkeerkosten de pan uit.

Drentse ziekenhuizen

In Drenthe worden ziekenhuisbezoekers niet zo extreem op kosten gejaagd: de parkeerkosten blijven onder het gemiddelde. Bij de Treant-ziekenhuizen in Emmen en Hoogeveen ligt het maximale dagtarief op 5 euro. Bij het Isala Diaconessenhuis Meppel ben je één euro meer kwijt.

WZA gratis

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen hoort bij de zeventien ziekenhuizen in Nederland waar patiënten en bezoekers gratis mogen parkeren. Als het daar kan, waarom dan niet overal?
Of is het juist logisch? Zodat ziekenhuizen het parkeergeld weer kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld onderhoud aan de parkeerplaatsen? Wat vind jij?

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.