IJsvereniging in bossen Odoorn gaat uit van brandstichting

ijsbaan schoonmeer ijsvereniging brand afgebrand
Van het gebouw van de ijsvereniging is niets meer over © RTV Drenthe / Dylan de Lange
Hoewel de politie de oorzaak van de brand bij de ijsbaan in de bossen bij Odoorn officieel nog moet vaststellen, zijn ze er bij de ijsvereniging al bijna zeker van. "Wij denken dat er sprake is van brandstichting", verzucht penningmeester Henk Wolbers.
In de nacht van vrijdag op zaterdag ging de kantine van de vereniging in vlammen op. Van het gebouw is niets meer over, inclusief de inventaris. "Dat is allemaal afgebrand", zegt Wolbers. De kantine bestond uit enkele units die tegen elkaar waren geplaatst en waren afgetimmerd met hout.

Container met vegers bespaard gebleven

Een paar meter achter de kantine stond nog een soort opslagcontainer, met vegers en andere spullen om de ijsbaan schoon te maken. "Gelukkig is dat deel wel overeind gebleven, maar van de buitenkant heeft ook dat schade opgelopen. Dat is allemaal erg heet geworden, dus de verf is eraf."
Een maand geleden werd er ook brand gesticht in het gebouw van de ijsvereniging in Exloo, even verderop. Ook dat pand werd vernield. Of de brand in Odoorn het werk is van dezelfde daders, durft Wolbers niet te zeggen. "De enige overeenkomst is dat het in de nacht van vrijdag op zaterdag is geweest", zegt hij.
Bekijk hier de reactie van penningmester Henk Wolbers voor de afgebrande restanten van de kantine:
(Tekst gaat verder onder de video)
IJsvereniging in bossen bij Odoorn gaat uit van brandstichting

Nieuwe kantine bouwen

De ijsvereniging is van plan een nieuwe kantine te bouwen. "Maar we moeten nog even de verzekering afwachten", waarschuwt Wolbers. "Als de verzekering de boel vrijgeeft, kunnen we opruimen. En in de loop van de tijd zullen we de boel wel weer herbouwen. We zijn opgericht in 1927, dus over een paar jaar vieren we ons honderdjarig bestaan. Dan moet er zeker wat staan."
Maar wat als het de komende weken toch nog heel hard gaat vriezen? Kan er dan eventueel geschaatst worden? Wolbers maakt zich er niet druk om. "Het is al zo laat, ik denk niet dat er nog geschaatst gaat worden dit seizoen."
Henk Wolbers baalt van de brand in het clubhuis van zijn IJsvereniging Schoonmeer
Henk Wolbers baalt van de brand in het clubhuis van zijn IJsvereniging Schoonmeer © RTV Drenthe / Dylan de Lange

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.