Vakantiegangers Gran Canaria landen niet op Eelde door problemen met vliegtuig

Vliegtuig met Formule 1-fans vertrekt naar Dubai
Het vliegveld van Eelde © RTV Drenthe / Floor Visser
Vakantiegangers die vandaag een vlucht van touroperator TUI van Gran Canaria naar Groningen Airport Eelde zouden nemen, moeten een dag langer op het Spaanse eiland blijven. Problemen met een ander vliegtuig zijn de oorzaak van de vertraging.
Dat vliegtuig van TUI raakte maandagmorgen bij het opstijgen met de staart de grond en moest daarom terugkeren naar Schiphol. Vermoedelijk heeft de pilot het toestel te snel opgetrokken. Het is niet duidelijk wat de schade is, meldt RTV Noord.

Hotels

Een vervangend toestel vloog later alsnog met passagiers en bagage naar Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria. Door de vertraging kon het vliegtuig niet op tijd terugkeren naar vliegveld Eelde, dat 's avonds laat geen vliegtuigen meer kan ontvangen.
De passagiers worden ondergebracht in hotels. Zoals het nu lijkt, komt het vliegtuig morgen rond half drie alsnog aan op Eelde.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.