Oud-FC Emmen-trainer Olde Riekerink aan de slag bij Cape Town City

Jan Olde Riekerink als sc Heerenveen-trainer op bezoek bij FC Emmen (Rechten: Cor Lasker / VI Images)
Jan Olde Riekerink als sc Heerenveen-trainer op bezoek bij FC Emmen (Rechten: Cor Lasker / VI Images)
Jan Olde Riekerink zet zijn trainerscarrière voort in Zuid-Afrika. De ex-prof en oud-trainer van onder meer FC Emmen is aangesteld als coach van Cape Town City FC. Hij is de opvolger van oud-Ajacied Benni McCarthy, die afgelopen zondag werd ontslagen wegens de slechte resultaten.
Olde Riekerink (56) vertrok in april van dit jaar bij sc Heerenveen. Hij was eerder hoofdcoach bij onder meer AA Gent, FC Emmen en Galatasaray.

FC Emmen

De coach uit Hengelo was van november 2003 tot de zomer van 2005 trainer bij FC Emmen. In z'n eerste seizoen nam Olde Riekerink het roer over van Hennie Spijkerman, die naar PEC Zwolle vertrok.
Het seizoen eindigde voor Emmen op de achtste plek, buiten de play-offs. Tijdens dat seizoen wist de Drentse club ternauwernood een faillissement af te wenden, maar de armlastige positie betekende wel dat Olde Riekerink in zijn tweede seizoen geen potten kon breken. Hij eindigde toen als voorlaatste.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.