Politie houdt verdachte (27) aan voor reeks inbraken in Meppel

De politie doet onderzoek
De politie doet onderzoek © Persbureau Meter
Voor de vermoedelijke betrokkenheid bij een serie inbraken in Meppel heeft de politie vandaag een 27-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Volgens een woordvoerder moet de exacte rol van de verdachte bij de inbraken nog duidelijk worden.
Tot september vorig jaar stond de teller in Meppel op negentig inbraken en daarmee was de gemeente procentueel gezien de grootste stijger van Nederland. In de wijk Koedijkslanden werd 31 keer ingebroken, in het centrum ging het 24 keer fout en in de wijk Oosterboer 23 keer. Ook buiten de de stad Meppel sloegen de boeven regelmatig toe, zoals in Nijeveen, waar drie keer werd ingebroken. In december lijkt het aantal insluipingen te zijn gedaald.

Eerdere aanhoudingen

Vorige maand werden twee mannen van 21 jaar uit Meppel al aangehouden in verband met de inbraken, maar zij werden na verhoor weer vrijgelaten. Of zij nog steeds in beeld zijn als verdachte is niet bekend.
Ondanks de aanhouding van de 27-jarige verdachte loopt het onderzoek naar de inbraakgolf in Meppel wel gewoon door, vertelt de politiewoordvoerder. Meerdere aanhoudingen worden daarbij niet uitgesloten.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.