Aa en Hunze neemt reilen en zeilen 't Ruige Veld onder de loep

Ingang van 't Ruige Veld (Rechten: Google Streetview)
Ingang van 't Ruige Veld (Rechten: Google Streetview)
De gemeente Aa en Hunze wil weten wat zich afspeelt op landgoed ’t Ruige Veld. Op de locatie in Rolde is sinds een aantal maanden een zorginstelling gevestigd, maar er zouden zich ook antikrakers in het pand gevestigd hebben.
"Er vinden op het adres veel inschrijvingen van nieuwe inwoners plaats. Daarnaast zijn er vanuit de omgeving van ’t Ruige Veld klachten over overlast”, vertelt burgemeester Anno Wietze Hiemstra.
De gemeente wil in kaart brengen wie hun intrek in het Rolder pand hebben genomen, wat er allemaal gebeurt en of dat past binnen de bestemming van de locatie. Dat gebeurt volgens de gemeente om het welzijn van bewoners, cliënten en medewerkers van de zorginstelling te waarborgen.

Update: zorginstelling per direct gesloten

Volgens de burgemeester was de situatie op 't Ruige Veld onveilig voor cliënten en de directe omgeving. "Er was onder andere sprake van te weinig personeel voor de aanwezige cliënten. Bovendien waren deze zorgverleners onvoldoende geschoold en waren er minderjarige kinderen aanwezig. Hierdoor werd de situatie onhoudbaar." Professionals van andere zorginstellingen nemen de zorg nu over.

Lees meer: Zorginstelling 't Ruige Veld in Rolde per direct gesloten

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.