Middenstand Emmermeer wil maatregelen na mislukte ramkraak

Het voetgangersgebied van winkelcentrum Emmermeer moet ontoegankelijk worden voor auto’s. Dit stelt Jannie Haak, voorzitter van de middenstandsvereniging van de Emmer woonwijk, naar aanleiding van een mislukte ramkraak op een geldautomaat vanmorgen.
Een witte pick-up reed rondt 04.45 uur meerdere keren in op een winkelpui met een geldautomaat erin. Inmiddels heeft de politie deze bewuste auto gevonden in de straat Achter het Kanaal. De recherche onderzoekt de zaak.

Stalen paaltjes
Haak pleit al jaren voor de plaatsing van stalen paaltjes bij de ingangen van het voetgangersgebied. "Auto’s en scooters kunnen nu zonder moeite pal langs de winkels rijden. Voetgangers in winkelcentrum Emmermeer zijn hier niet op verdacht en dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen en maakt een ramkraak zoals vanmorgen mogelijk."

‘Geen prioriteit’
Haak heeft naar eigen zeggen haar zorgen en plannen regelmatig bij de wijkvereniging en de wijkagent neergelegd. "Er is helaas nooit iets meegedaan. Het heeft kennelijk geen prioriteit." De middenstandsvoorzitter hoopt dat het enige geldautomaat in de Emmer wijk snel weer in gebruik kan worden genomen. Afgelopen zomer was de automaat ook al enkele maanden buiten werking.

Deel dit artikel: