Zorginstelling 't Ruige Veld in Rolde per direct gesloten

Zorginstelling 't Ruige Veld in Rolde is per direct gesloten. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra van de gemeente Aa en Hunze grijpt in bij de zorgverlener, omdat er 'ernstige zorgen zijn over de kwaliteit van de geleverde zorg'. Daarmee zouden onveilige situaties worden gecreëerd voor cliënten en de omgeving.
Het besluit werd genomen na een controle die de gemeente vandaag deed. "Er was onder andere sprake van te weinig personeel voor de aanwezige cliënten", zegt burgemeester Hiemstra. "Bovendien waren deze zorgverleners onvoldoende geschoold en waren er minderjarige kinderen aanwezig. Hierdoor werd de situatie onhoudbaar." Andere zorginstellingen nemen nu de zorg voor de cliënten over.

Aa en Hunze wilde weten wat er zich op het terrein in Rolde afspeelde, omdat er veel klachten binnenkwamen over overlast. Ook zouden er veel inschrijvingen van nieuwe bewoners zijn en zouden er mensen antikraak wonen.

Zorgverlener wil niet reageren
't Ruige Veld is onderdeel van Green.DNA, dat het zorgcomplex in april vorig jaar aankocht van Accare. De zorg op 't Ruige Veld wordt verleend door Stichting Altijd Zorg. De stichting wil vanavond niet reageren op het besluit van de gemeente, omdat de situatie intern nog wordt besproken. Altijd Zorg zegt morgen met een reactie te komen.
Meer over dit onderwerp:
gemeente Aa en Hunze 't Ruige Veld
Deel dit artikel: