Wilhelmina Ziekenhuis bij top drie van Nederland

Het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen hoort bij de beste ziekenhuizen van Nederland. In de Ziekenhuis Top 100 van het Algemeen Dagblad scoren alleen ziekenhuizen in Gorinchem en Boxmeer beter.
Het AD stelde verschillende lijsten op, in de categorie streekziekenhuizen eindigde het WZA als derde van de veertig beoordeelde ziekenhuizen. Treant-ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen is terug te vinden op plek dertig, het Scheper ziekenhuis in Emmen eindigde op de 38ste plek. Vorig jaar eindigde Emmen helemaal onderaan de lijst.

Het WZA scoort als een van de weinige ziekenhuizen een maximale score op controle van medicijngebruik voor de opname van patiënten. Zowel kinderen als senioren worden altijd gecontroleerd.  

Meppel
De Isala-ziekenhuizen vallen in een andere categorie. In de lijst met 26 topklinische ziekenhuizen staan de vestigingen in Meppel en Zwolle samen op plaats acht. Topklinische ziekenhuizen voeren naast basiszorg ook complexe zorg uit en lopen voorop in een of meerdere specialismen.

De ranglijst van het dagblad wordt gemaakt op basis van gegevens die ziekenhuizen verplicht openbaar moeten maken. Voor het opstellen van de lijst wordt gekeken naar een mix van veelvoorkomende ingrepen.