Supersponsor brengt liefdeskoppel Streuer/De Haas samen in WK zijspannen

MOTORSPORT - Bennie Streuer (35) uit Grolloo komt volgend seizoen samen met zijn vriendin Ilse de Haas (24) uit in de strijd om de wereldtitel voor zijspannen. Ze gaan samen met achtvoudig wereldkampioen Tim Reeves en de Duitser Josef Sattler deel uitmaken van het Duitse Berlin-Express-team.
"Dat is uniek in de zijspansport. Echte teams bestonden tot nu toe niet. Maar het ziet er heel goed uit", zegt Streuer. Buiten de strijd om de wereldtitel zullen Steuer en De Haas ook het hele Duitse kampioenschap rijden.

Sponsor stapelgek op zijspanklasse
De zoon van drievoudig wereldkampioen Egbert Streuer krijgt, net als z'n twee teamgenoten, de beschikking over een Yamaha. Het wordt een kopie van het span waarmee Reeves afgelopen seizoen z'n achtste wereldtitel binnenhaalde.

"De baas van de Duitse busmaatschappij Berlin Express is stapelgek op de zijspanklasse. Hij gaat ook investeren in het kampioenschap zelf", reageert Streuer enthousiast. "Het lijkt allemaal heel goed. Het team heeft ook goede monteurs en electronica-specialisten in huis en het materiaal heeft zich afgelopen seizoen al bewezen."

De Haas: Ik wil graag WK rijden
Streuer en De Haas reden in het verleden ook al wat losse Grand Prix samen, maar nog nooit een heel seizoen. De Haas begon haar carrière als passagier. Maar de laatste twee seizoenen bestuurde ze zelf een span. "Het ging op zich best wel goed. Maar het kost zoveel tijd, geld en energie en het leverde niet helemaal op wat ik had gewild. En daarnaast wilde ik heel graag in het WK rijden en nu heb ik de kans om dat te doen."

Mager seizoen
Voor Bennie Streuer kwam het nieuwe team ook als geroepen. Met de Fransman Kevin Rousseau heeft hij een mager seizoen achter de rug. Omdat de electronica steeds kapot ging, moest de oud-wereldkampioen genoegen nemen met de twaalfde plaats in de strijd om de wereldtitel. Daardoor dreigde zijn bakkenist Rousseau z'n financiële toelage van de Franse overheid kwijt te raken. "Rousseau rijdt volgend seizoen met Reeves en Jeroen Remmé stapt in de bak bij Sattler. Op die manier kwam er bij mij een plaatsje vrij voor Ilse", verklaart Streuer.

In de voetsporen van...
Saillant detail is dat Streuer en De Haas in de voetsporen treden van hun vaders. Want in 1989 en 1990 reed Egbert Streuer met Géral de Haas het wereldkampioenschap. Beide jaren eindigden ze op de tweede plaats.

Begin januari gaan Steuer en De Haas voor het eerst naar Spanje om te testen en half april begint het WK-seizoen in het Franse Le Mans.
Deel dit artikel: