Scorende Locadia naar plek 2 in Bundesliga

Locadia vervulde vanavond een hoofdrol voor Hoffenheim (Rechten: EPA/Sascha Steinbach)
Locadia vervulde vanavond een hoofdrol voor Hoffenheim (Rechten: EPA/Sascha Steinbach)
VOETBAL - Jürgen Locadia was vrijdagavond goud waard voor het 1899 Hoffenheim van trainer Alfred Schreuder. De Emmenaar maakte in de dying seconds vanaf de stip de winnende op bezoek bij 1. FC Köln, waardoor zijn werkgever nu tweede staat in de Bundesliga.
Hoffenheim stond tot vrijdagavond negende, maar de vaste volgers van de Bundesliga weten hoe weinig dat feitje eigenlijk zegt. Achter koploper Borussia Mönchengladbach (22 punten) is het namelijk ongemeen spannend en ligt het allemaal enorm dicht bij elkaar. De belangrijkste achtervolger (Borussia Dortmund) heeft 19 punten, dan volgen er vier clubs met 18 punten, terwijl Hoffenheim een van de drie clubs met 17 punten was.
Overigens leek het duel van vanavond te eindigen in 1-1, maar in de 95e minuut kreeg Hoffenheim een strafschop die dus werd benut door Locadia, die nu drie duels op rij scoorde voor het team van Schreuder.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.