Bewoners 't Ruige Veld krijgen weer tijdelijke zorg

De zorgverlening in 't Ruige Veld in Rolde is in de loop van gisteravond weer opgepakt. Dat laat de gemeente Aa en Hunze weten.
Burgemeester Anno Wietze Hiemstra greep donderdag in bij de zorginstelling. De situatie was volgens hem onhoudbaar vanwege een gebrek aan personeel, ongeschoold personeel en de aanwezigheid van minderjarige kinderen.

Bewoners mochten op de locatie blijven, de zorg werd overgenomen door personeel van andere zorginstellingen. Die medewerkers vertrokken gisteren echter ook van het terrein omdat ze vreesden voor hun veiligheid. Daarop werd de politie ingeschakeld, waarna de rust uiteindelijk terugkeerde.

Ook de zorgtaken op de locatie zijn inmiddels opgepakt. "In de loop van vrijdagavond hebben de gemeente Aa en Hunze en zorg-/hulpverleners de zorg en veiligheid in ’t Ruige Veld weer op orde gebracht. Daarmee is een stabiele situatie gecreëerd", aldus de gemeente.

'Chaos'
Volgens bewoner Egbert Dijkman was er echter nooit sprake van een onveilige situatie in 't Ruige Veld. "Eén bewoner was heel duidelijk in zijn bewoordingen en daar is een medewerker van geschrokken. Dat is ten onterechte opgevat als een dreigende situatie. De chaos die daarna is ontstaan komt niet voor rekening van de bewoners."

"Het blijft een precaire situatie", omschrijft Dijkman de huidige gang van zaken. "Er is geen zekerheid over de toekomst. Het is een politiek spelletje over de rug van de bewoners."

Meer hierover
'Er was gewoon voldoende en gekwalificeerd personeel'
Chaos compleet bij 't Ruige Veld: nieuw personeel vertrekt
Bewoners 't Ruige Veld hoeven niet te verhuizen
Bewoners 't Ruige Veld hekelen gemeente: 'Dit is onze enige veilige plek'
Zorginstelling 't Ruige Veld in Rolde per direct gesloten
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Aa en Hunze 't Ruige Veld zorg Rolde
Deel dit artikel: