De Cirkel en Wereldwinkel zijn elkaars redder in nood en gaan samen verder in Roden

Wereldwinkel Roden
De Cirkel en de Wereldwinkel gaan samen verder © RTV Drenthe/Robbert Oosting
De cirkel is rond voor tweedehandswinkel De Cirkel in Roden. Met een feestelijke heropening vandaag op een nieuwe locatie komt er een einde aan de zoektocht naar een nieuw onderkomen. De Cirkel heeft een plek gevonden bij de Wereldwinkel in Roden.
Afgelopen najaar moesten de mensen achter de tweedehandswinkel vertrekken uit de bibliotheek in het dorp. Door uitbreidingsplannen van de bieb was er geen plek meer voor de De Cirkel. Daarna begon de zoektocht naar een nieuwe stek.

Verhuren

Die werd gevonden bij de Wereldwinkel in Roden. Beide partijen vonden elkaar en bleken elkaars redder in nood. Want de Wereldwinkel zocht naar mogelijkheden om het hoofd boven water te houden. Paula Bakker van de Wereldwinkel: "Onze winkel was heel erg groot en we hadden niet veel klandizie. Met zo'n groot pand dachten we aan het verhuren voor een deel. En dat heeft uiteindelijk tot de komst van De Cirkel geleid."
Wereldwinkel Roden
De tweedehandswinkel heeft een plek gevonden bij de Wereldwinkel in Roden © RTV Drenthe/Robbert Oosting

Overlap

En de vrijwilligers van beide winkels hebben elkaar helemaal gevonden, want er is best wat overlap bij deze twee. Zo is duurzaamheid een belangrijk thema bij beide zaken en de winkels zijn niet commercieel en draaien volledig op vrijwilligers.
Voor De Cirkel was het wel even aanpassen, legt Nicole Meijer van de winkel uit. "De ruimte is wel wat wat kleiner dan onze vorige locatie, dus we hebben iets moeten inkrimpen. Maar we doen het ermee. Het gaat prima zo, het is een knus winkeltje geworden."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.