Norg heeft eerste 'zangfietspad' van het Noorden

Wil je op de fiets zingen, zonder raar te worden aangekeken? Dat kan vanaf vandaag op een fietspad bij Norg. Het is officieel omgedoopt tot 'zangfietspad'. Op de weg staan muzieknoten en langs het pad staan bordjes.
"Ik heb altijd wel gezongen op de fiets," vertelt mede-initiatiefnemer Tineke van Gelder, "maar je merkt wel dat mensen dan naar je kijken. Zo van: Die is een beetje van lotje getikt." Voor haar en andere leden van het Norger koor De Brinkzangers reden om het idee voor een zangfietspad in te dienen bij de gemeente Noordenveld.

"We willen graag het plezier van het zingen uitdragen", zegt Marjolein Rooseboom, voorzitter van het koor. "Het zangfietspad draagt daar aan bij." Het fietspad is onlangs aangelegd door natuurgebied het Noordsche Veld. Een fietstochtje duurt ongeveer een kwartier.

Het idee voor zo'n pad komt van een kunstenares uit Amsterdam. Daar en op andere plaatsen in Nederland liggen inmiddels al enkele jaren zangfietspaden. Het pad bij Norg is de eerste in Noord-Nederland.
Deel dit artikel: