Honden, paarden, sherry en flinke vertraging bij slipjacht Roden

De vuurdoop van de slipjacht van Jachtvereniging Soestdijk bij Museum Havezate Mensinge verliep vanmiddag anders dan verwacht. Een lekke band van de vrachtwagen van huntsman Frank Teunissen onderweg naar Roden gooide flink roet in het eten.
In de vrachtwagen van Teunissen zaten een aantal paarden en honden. Door de pech onderweg kon het kleurrijke spektakel pas anderhalf uur later beginnen. Het programma werd daarom ingekort. Maar ondanks de regen trok het kleurrijke spektakel in de omgeving van Roden wel veel bekijks.

'Lekker ouderwets landschap'
"Dit is onze eerste keer hier en ik vind het landschap echt prachtig. Het is lekker ouderwets, vooral dat deel waar we net waren", roept Teunissen vanaf zijn paard tijdens de sherrystop, waarbij de ruiters een glaasje drinken. De sfeer blijkt ondanks de vertraging heel goed. Ondertussen moet de huntsman wel grote moeite doen om de honden bijeen te houden.

Die dieren willen door, net als de ruiters, waarvan een deel duidelijk de pensioengerechtigde leeftijd al geruime tijd heeft overschreden. Toch zijn er ook jongere deelnemers.

Lastig speuren
Door de vertraging is het geurspoor, dat de honden moeten volgen, niet heel sterk meer en dat maakt de jacht lastig voor de dieren. Van oudsher werd er bij slipjachten op een echte vos gejaagd, maar dat is allang verleden tijd.

Intussen komt de karavaan weer in beweging en komt de regen steeds harder naar beneden. Het lijkt de deelnemers niet te deren, de sherry doet z'n werk.
Deel dit artikel: