De Weide uiterst effectief tegen FC Meppel: 5-1

VOETBAL - Een uur lang was FC Meppel de bovenliggende partij op het kunstgras in Hoogeveen, maar het laaggeklasseerde De Weide stapte als overwinnaar van het veld. Na een ruststand van 1-1 werd het maar liefst 5-1.
Door die uitslag mist FC Meppel de eerste periodetitel. Die gaat naar LTC. De Weide blijft ondanks de zege voorlaatste, maar heeft nu wel de aansluiting gevonden bij Wolvega, Bedum en De Griffioen. Elim blijft door de 3-2 zege tegen Drenthina hekkensluiter in de 2e klasse J.
"Een zeer belangrijke overwinning", aldus De Weide-captain Mitchell Luchtenberg die zijn verjaardag opluisterde met twee mooie goals. In de eerste helft zorgde hij koppend voor de 1-0 en vlak voor tijd maakte de aanvoerder de 3-1.
FC Meppel-trainer Arjen Plessen baalde uiteraard van de nederlaag. "Wij kwamen hier om te winnen, terwijl zij een punt prima vonden. Na de gelijkmaker van Emiel Kwant hadden we kansen genoeg op de voorsprong, maar waren we niet effectief. Vervolgens geven we in de slotfase heel simpel de 2-1 en 3-1 cadeau. Dat is gewoon niet goed."
Voor FC Meppel zorgde Emiel Kwant na een half uur spelen voor de gelijkmaker. Voor De Weide waren naast Luchtenberg (2x) ook Justin Belt, Nick Muysson en Joost Bosma trefzeker.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.