Cassata #10: Gummen in Asser begroting, honderd jaar Avebe en centrummanager zwaait af

De unieke situatie rondom de gemeentelijke begroting in Assen is een van de gespreksonderwerpen in deze aflevering van de Cassata-podcast. Margriet praat erover met wethouder Mirjam Pauwels. Ook is er aandacht voor de gevaren van social media voor scholieren en voor Leo Hoksbergen, die na tien jaar stopt met zijn werk als centrummanager in Hoogeveen. En het is feest bij Avebe. Het Aardappelconcern is een eeuw oud.
Onderwerpen:
0.53 - De gemeentelijke begroting van Assen kon afgelopen donderdag niet worden vastgesteld. Wethouder Mirjam Pauwels (financiën) vertelt over de complexe en ingewikkelde situatie waarin politiek Assen verkeert. Er moet elf miljoen bezuinigt worden, maar hoe?
5.07 - 'Weet wat je doet' is de naam van het project waarmee middelbare scholieren in Zuidoost-Drenthe bewust gemaakt worden van de gevaren van social media. Directeur Henk Wesseling van het Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Zuidoost-Drenthe vertelt erover.
11.46 - Vervolg gesprek met Mirjam Pauwels over de complexe politieke situatie in Assen.
24.48 - Leo Hoksbergen verruilt als centrummanager Hoogeveen voor Kampen; een terug- en een vooruitblik.
45.02 - Vervolg gesprek met onderwijsdirecteur Henk Wesseling over scholieren en social media.
53.36 - Radioforum met Jacob Bruintjes, Nico Uppelschoten en Henk Wesseling.
1.17.07 - Aardappelconcern Avebe bestaat honderd jaar en voor het eerst in die eeuw is er een vrouwelijke voorzitter van Raad van Commissarissen.

Presentatie:
Margriet Benak

Gasten: 
Mirjam Pauwels (wethouder financiën gemeente Assen)
Henk Wesseling (directeur Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Zuidoost-Drenthe)
Leo Hoksbergen (centrummanager van Hoogeveen)
Marijke Folkers (voorzitter RvC Avebe)
Nico Uppelschoten (fractievoorzitter PVV Drenthe)
Jacob Bruintjes (voorzitter PvdA, Gewest Drenthe)

Abonneer je op deze podcast
Cassata is als podcast te vinden op je favoriete podcast-apps voor zowel Android- als Apple-telefoons en tablets. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren in een van deze apps.

RTV Drenthe podcasts

Cassata: Zaterdags praat Margriet Benak met haar gasten over de politiek en actuele discussies in de provincie.

Binnen de Muren: Hoe is het leven in de gevangenis? Marjolein Knol dook gevangenis Esserheem in en sprak gedetineerden en bewaarders.

Drenthe Doc: In Drenthe Doc geven de mooiste documentaires en hoorspelen van Radio Drenthe opnieuw een podium.

Drenthe Toen: Iedere zondag hoor je verhalen uit de Drentse geschiedenis bij Drenthe Toen. Historicus en presentatrice Sophie Timmer presenteert.

FC Emmen Podcast: Iedere maandag nemen verslaggevers René Posthuma en Niels Dijkhuizen met hun gasten het afgelopen sportweekend door met speciale aandacht voor FC Emmen.

Oerend HarTT: In deze serie worden sterke verhalen over de TT in Assen verteld. De verhalen komen van de baan, maar ook van de campings en uit de stad.