Agenten mishandeld na wedstrijd FC Emmen, 33-jarige Emmenaar opgepakt

Het gevecht bij de sloot
De confrontatie tussen de supporters na de wedstrijd © RTV Drenthe
Bij de confrontatie tussen supporters van FC Emmen en FC Volendam zijn gisteravond drie politieagenten mishandeld.
De politiemensen liepen verwondingen op door slaan, schoppen en materiaal dat naar hen werd gegooid. Ze hoefden niet naar het ziekenhuis om daar te worden behandeld.

Emmenaar aangehouden

De politie laat weten dat een 33-jarige man uit Emmen is aangehouden. Hij kon in Zwolle worden opgepakt. "Daar kon de man worden opgespoord. En we sluiten meer aanhoudingen niet uit", zegt politiewoordvoerder Derk Burger. De NOS meldde dat de drie agenten door Emmen-supporters zijn mishandeld, maar dat spreekt de woordvoerder tegen. "Dat is nog te vroeg om te zeggen. We kijken naar beide supportclubs en onderzoek moet uitwijzen wie verantwoordelijk is voor de mishandelingen."
"Rondom de wedstrijd hebben we meerdere keren op linie gestaan, zo legt de woordvoerder uit. "Die acties waren vooral gericht op de-escalatie. De agenten raakten gewond op verschillende momenten en bij verschillende acties."

Beelden op social media

In Volendam liep het gisteravond na de verloren wedstrijd van FC Emmen uit de hand tussen de fans van beide clubs. De aanhangers gingen met elkaar op de vuist en gooiden fietsen naar elkaar, zo is te zien op beelden die rondgaan op social media. De politie zegt de beelden te bestuderen.

Reactie FC Emmen

FC Emmen laat in een reactie weten het supportersgeweld af te keuren. "Wij distantiëren ons van dit gedrag. Dit heeft niets met voetbal te maken", aldus een clubwoordvoerder. Of er sancties volgen voor supporters en of de club in gesprek met ze gaat, is nog niet bekend: "Er is op dit moment nog te weinig bekend om daar wat over te kunnen zeggen."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.