Werknemers Forbo-Novilon Coevorden staken komende week

Forbo-Novilon Coevorden
Stakende werknemers van Forbo-Novilon in Coevorden © RTV Drenthe / Dylan de Lange
Werknemers van vloerenbedrijf Forbo-Novilon in Coevorden staken voor onbepaalde tijd. Vakbond FNV en het bedrijf kunnen het niet eens worden over een nieuwe cao.
De vakbond had het bedrijf een ultimatum tot zes uur gisteravond gegeven, maar hier is niet op gereageerd door de werkgever. "We hebben niets gehoord", laat vakbondsbestuurder Janwillem Compaijen weten.

Nachtploeg stopt

De staking begon gisteravond tien uur. "De nachtploeg is niet aan werk gegaan. Vandaag is een actie bij het oude kantoor aan de Holwert, waarna we naar het actiecentrum aan De Loo gaan. We staken door tot vrijdagmorgen zes uur. Dan drukken we op de pauzeknop en gaan we dinsdag weer verder."
Vanochtend vroeg melden de stakers zich bij de poort van de fabriek:
Medewerkers vloerenfabrikant in Coevorden leggen werk neer

Salarissen meestijgen

Werknemers van Forbo-Novilon eisen een salarisverhoging van minstens 14,3 procent. De directie van het bedrijf wil niet verder gaan dan 6,5 procent. Naast de loonsverhoging in een eenjarige cao wil de vakbond ook dat salarissen voortaan blijven meestijgen met de prijzen in de winkels. Daarmee wil het voorkomen dat er in de toekomst opnieuw problemen hierom ontstaan.
Bij Forbo-Novilon in Coevorden werken 350 mensen. Ook bij zusterbedrijf Forbo Flooring, met vestigingen in Assendelft en Krommenie, wordt het werk neergelegd. Daar gaat het om een 24-uursstaking.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl