Sweel blijft op koers voor eerste periodetitel

Sweel ligt na 5-0 zege op Balkbrug op koers voor 1e periodetitel (Rechten: website vv Sweel)
VOETBAL - Zes wedstrijden en 18 punten. Dat is de balans van vv Sweel in de 4e klasse D, na het duel van gisteren op eigen veld tegen hekkensluiter Balkbrug. Het werd 5-0 voor de ploeg van trainer Jarno Rötgers.
Sweel staat overigens nog wel op de tweede plaats in deze 4e klasse D, omdat de club twee duels minder heeft gespeeld dan KSC. De geelhemden hebben 19 punten, maar uit 8 duels. Ook Titan maakt nog kans op het winnen van de eerste periodetitel, want de club uit Nieuw Weerdinge heeft door de 4-1 zege op VIOS Oosterhesselen 17 punten uit 7 duels.

Twee kansen voor Sweel

Zondag 22 december kan de beslissing vallen in de strijd om de 1e periodetitel, want die dag staat het inhaalduel tussen Sweel en Titan gepland. Bij een zege gaat de periodetitel naar Sweel. Wint Titan of eindigt het duel gelijk, dan heeft Sweel nog een kans of beter: dan moet Sweel stand houden in het restant van het gestaakte duel tegen EHS'85. Die wedstrijd werd vorige week gestaakt in de 85e minuut. Wanneer die wedstrijd wordt uitgespeeld is nog niet bekend.

KSC

KSC boog gisteren een 1-0 achterstand tegen Sleen om in een 3-1 overwinning. Vrielink, Huizing en Van der Velde waren de doelpuntenmakers voor KSC, terwijl Warmolts scoorde voor Sleen. Overigens herstelde KSC zich pas in het laatste 17 minuten, waarin de ploeg 3 keer scoorde.

Titan

Net als KSC boog ook Titan een 1-0 achterstand om in een zege. Door treffers van Hendriks, Over, Moesker en Stap werd het 4-1 voor Titan.

Sweel

Clifford Clinton opende de score voor Sweel tegen Balkbrug en uit een vrije trap van Rick ter Avest kopte Roald Vrieling nog voor rust de 2-0 tegen de touwen.
Na rust scoorde Clinton zijn tweede treffer en was het daarna de beurt aan Richard Speelman. De topschutter van Sweel en de complete 4e klasse D bracht met twee treffers zijn seizoenstotaal op 10.