Beoogde camperplaats P-Noord in Emmen schuift iets op na klachten omwonenden

Parkeerplaats P-Noord Emmen
Parkeerplaats P-Noord wordt over een jaar heropend als een camperplaats © RTV Drenthe / Rien Kort
De beoogde camperplaats op parkeerplaats P-Noord (achter bioscoop Kinepolis) schuift 130 meter naar het oosten op. De ingreep wordt gedaan om omwonenden tegemoet te komen die vrezen voor overlast door gebruikers. Het aantal plekken gaat verder ook omhoog: van 19 naar 21.
In een notendop is dat het herschreven plan voor de nieuwe camperplaats van Emmen. Momenteel doet een deel van de parkeerplaats P-Oost bij het oude Fletcher Hotel langs de Kerkhoflaan als zodanig dienst. Deze locatie gaat verdwijnen vanwege woningbouwplannen op dit terrein. De plek bij P-Noord, een parkeerveld bedoeld als uitwijkplaats op drukke dagen, kwam vervolgens als beste uit de bus.
Het in 2021 gelanceerde plan liep echter keer op keer vertraging op. Verantwoordelijk wethouder Robert Kleine keerde na de verkiezingen niet terug en het ontbrak geruime tijd aan een projectleider. Omwonenden tekenden protest aan uit vrees voor overlast en lawaai.

Verder weg van bewoning

Het project belandde uiteindelijk op het bordje van wethouder Pascal Schrik, onder wiens hoede de tekentafel opnieuw werd opgezocht. Een iets oostelijker gelegen parkeerplaats met 130 plaatsen wordt omgebouwd tot camperplaats. "Deze schuift daarom een eindje op in vergelijking met het oude plan, verder weg van de bewoning", aldus de Emmer wethouder.
Een oplossing die bewoners in de nabijheid moet geruststellen. Vanavond vindt er een bewonersbijeenkomst plaats waarbij de plannen worden gepresenteerd. Hun reacties worden meegenomen in de verdere besluitvorming.

Geen herrieschoppers

Wat betreft de overlast, verwacht Schrik zelf dat het gaat meevallen. "Over P-Oost hebben we nagenoeg ook geen klachten ontvangen. Bovendien staat de doelgroep, de camperrecreanten, niet bepaald bekend dat ze herrie schoppen, vertelt hij.
Het aantal camperplaatsen gaat iets omhoog, met twee plekken meer komt het totaal op 21. Volgens Schrik komt doordat de aanleg van de camperplaats iets duurder uitvalt door noodzakelijke aanpassingen aan de riolering en de komst van watervoorzieningen. Daarnaast komt er ook een stortplaats voor afvalwater en elektrapunten. Gebruikers mogen er maximaal drie keer 24 uur staan en kunnen betalen bij een betaalautomaat.

Mei 2024

Met de opoffering van de 130 parkeerplaatsen komt de parkeercapaciteit niet onder druk te staan, benadrukt Schrik. "Ondanks dat verlies biedt Emmen nog voldoende plekken.
Voor de nieuwe bestemming moeten er nog wel enkele procedures worden doorlopen. De vergunning wordt overigens tijdelijk en geldt voor een periode van tien jaar. Als alles volgens planning gaat, dan gaat de nieuwe camperplaats in mei volgend jaar open. Tot die tijd kan gebruik worden gemaakt van P-Oost.
Plattegrond P-Noord
Plattegrond van de beoogde camperplaats © RTV Drenthe / Rien Kort

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.