Edisons gaan aan de neuzen van Drentse artiesten voorbij

Geen Edison voor Orange Skyline
Geen Edison voor Orange Skyline uit Zuidlaren © Michel Schoots
De Drentse genomineerden voor de Edison-popprijzen hebben geen prijzen in de wacht gesleept. Er was kans op een Drentse prijs in de categorieën Nieuwkomer en Rock.
Zoë Tauran uit Roden was genomineerd in die eerste categorie, voor nieuwkomers. Zij heeft met drie hits een succesvol jaar achter de rug. De jury noemde bij de nominatie haar stem en muziek: 'Krachtig, soulvol en waar nodig met emotie'. Die lovende woorden leverden nog geen prijs op. De band Goldband ging er met de Edison vandoor.

Zuidlarense roots

De rockband Orange Skyline heeft met de Zuidlarense broers Van der Wielen een belangrijke Drentse inbreng. Hun album klinkt 'on-Nederlands goed, een sterke plaat met goede liedjes', zo schreef de jury bij de nominatie. Toch kreeg de band geen Edison. In de categorie Rock ging die naar Di-rect.
De Edison, ook wel de Nederlandse Grammy genoemd, is de oudste en een van de meest prestigieuze muziekprijzen van Nederland. De award bestaat zoals elk jaar uit een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d'Hont.
Véras Fawaz krijgt  zijn Edison
Véras Fawaz krijgt zijn Edison © Edisons

Drents tintje

Geboren Emmenaar Véras Fawaz wist als regisseur wel een Edison in de wacht te slepen voor de videoclip 'Stiekem' van Maan & Goldband. Dit werd beloond met een Edison in de categorie 'Videoclip'.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.