Huisartsenposten slaan handen ineen om doktersassistententekort aan te pakken

Huisartsenposten gaan samenwerken om het tekort aan doktersassistenten tegen te gaan (Rechten: Pixabay)
Huisartsenposten gaan samenwerken om het tekort aan doktersassistenten tegen te gaan (Rechten: Pixabay)
De Centrale Huisartsendienst Drenthe, Huisartsenzorg Drenthe, Doktersdienst Groningen, en Dokterszorg Friesland gaan een leer-werktraject opzetten voor herintredende doktersassistenten.
Het traject moet een oplossing bieden voor het tekort aan doktersassistenten. Na dat traject kunnen assistenten eventueel aan de slag in een huisartsenpraktijk of huisartsenpost.

Meerdere trajecten

De huisartsenposten zoeken voor dit werk-leertraject nog doktersassistenten die in of na 2004 hun diploma hebben behaald, maar niet werkzaam zijn in hun vakgebied.
Ook wordt er gekeken naar andere doelgroepen, zoals verpleegkundigen of zij-instromers uit andere sectoren. Zij kunnen ook met passende trajecten klaargestoomd worden voor een baan als doktersassistent in de huisartsenzorg.
Het werk-leertraject start deze maand (november) bij het Noorderpoort in de stad Groningen. Hier zijn nog plekken voor beschikbaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.