Asser militairen met plaatsnaambord naar Irak

Een plaatsnaambord van Assen hangt over enkele weken in Irak. Burgemeester Marco Out overhandigde het bord vanmiddag aan de militairen van de 11 Luchtmobiele Brigade, die binnenkort op missie gaan.
Zo'n zestig Rode Baretten vertrekken naar het Midden-Oosten. Zij gaan Iraakse militairen en Koerdische strijders trainen en adviseren bij de strijd tegen IS. 

De overhandiging van het plaatsnaambord is volgens Dion Jansen van de 11 Luchtmobiele Brigade een teken van de goede band tussen de militairen en de stad. "Assen is betrokken bij de kazerne. Die ligt midden in de stad, waardoor voor de inwoners de activiteiten van de militairen ook goed zichtbaar zijn."

Volgende week hebben de militairen nog een eindoefening. Een week lang gaan zij alle vaardigheden die ze in Assen hebben geleerd in de praktijk brengen. Daarna gaan zij enkele weken met verlof, waarna ze op 20 en 24 januari voor vier en een halve maand naar Irak vertrekken.

De missie in Irak werd onlangs verlengd tot 2021. De luchtmobiele militairen die naar Irak vertrekken behoren tot de zestiende lichting militairen die Iraakse en Koerdische soldaten trainen. Ook de volgende lichtingen worden uitgevoerd door de Rode Baretten.
Deel dit artikel: