Vuurwapens, auto's en drugs in beslag genomen bij onderzoek naar leden No Surrender (update)

Drie mannen uit Vledder en Noordwolde zijn vanochtend gearresteerd op verdenking van heling, witwassen en deelname aan een criminele organisatie.
De verdachten zijn 63, 39 en 26 jaar oud. Bij de politie staan de verdachten bekend als leden van de verboden motorclub No Surrender. Ze worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Vijf locaties doorzocht
Vijf locaties in Noordwolde, Vledder en een bedrijfspand in Steenwijk zijn door de politie doorzocht. Op de lijst met in beslag genomen goederen staat onder meer: vijf vuurwapens, minimaal 35.000 euro, twee kilo softdrugs, een ‘handelshoeveelheid’ harddrugs, nepvuurwapens, een boksbeugel en pepperspray. Ook nam de politie 30 voertuigen in beslag, waaronder auto’s, busjes en een scooter.

De mannen worden ervan verdacht dat ze op bestelling bedrijfswagens lieten stelen om ze vervolgens uit elkaar te halen en te verhandelen. De politie kan minimaal 50 gestolen busjes naar de verdachten traceren.

Anonieme tips waren de aanleiding om het onderzoek te starten. Vorig jaar werden in hetzelfde onderzoek al loodsen in Noordwolde en Wijnjewoude doorzocht.

Intimiderend
André van de Nadort, burgemeester van Weststellingwerf, is blij dat er actie is ondernomen en dat de mannen zijn aangehouden, "omdat er in het dorp een sfeer heerste dat de mannen hun gang konden gaan." Volgens de burgemeester werden gemeentemedewerkers geïntimideerd. "Een toezichthouder die daar kwam kreeg te horen: Ik weet waar je familie woont."

430.000 euro
Gedupeerden leden een schade van 430.000 euro. Dat wordt verhaald op de verdachten. De gestolen voertuigen bleken afkomstig uit de omgeving Amsterdam en Arnhem.
Meer over dit onderwerp:
No Surrender 112 Steenwijk Vledder Noordwolde
Deel dit artikel: