Hoogeveense jongeren 'op de vlucht' voor politie

Jongeren probeerden uit handen te blijven van de politie
Jongeren probeerden tijdens het spel uit handen te blijven van de politie © RTV Drenthe/Ineke Kemper
Heel hard rennen, je verstoppen, stempels halen en vooral uit handen blijven van de politie. 83 scholieren van Eduwiek in Hoogeveen proberen vanmiddag zo'n vijftien agenten en boa's te slim af te zijn. Ze spelen daar hun eigen variant van het populaire tv-programma Jachtseizoen. Daarin moeten bekende Nederlanders uit handen blijven van StukTV.
Ze krijgen tien minuten voorsprong en dan gaan de handhavers op pad. Bij de uitgang van het schoolplein blijkt dat de leerlingen al voor een verrassing hebben gezorgd om hun voorsprong te vergroten. Ze hebben het hek op slot gegaan. Een paar agenten besluiten om dan maar dwars door de bosjes te fietsen terwijl anderen met de fiets in de nek over een heg stappen.

Agenten zijn beter dan de jongeren

Het doel van de scholieren? Ruim een uur lang niet afgetikt worden door de politie en ondertussen op drie plekken stempels verzamelen. Maar echt goed blijken ze niet te zijn. Na een kwartier is al zeker de helft gepakt. "Ik werd aan alle kanten ingesloten", klinkt het. Terwijl ondertussen een meisje dwars door het kleine kanaaltje in de Hoofdstraat rent om uit handen te blijven van een agent.
"Ja wij gaan best wel lekker", zegt een van de agenten. "De jongeren blijken hier niet zo goed in te zijn." De jacht is georganiseerd door Stichting Welzijnswerk Hoogeveen.
"Het is een laagdrempelige manier om jongeren te laten kennismaken met de politie en de boa's. En dit is voor beide ook gewoon een leuk spel om te doen", zegt Alinda Potze van Welzijnswerk. Ze staat bij een van de stempelposten.
De jongeren winnen als na ruim een uur weer terugkomen bij school zonder dat ze zijn afgetikt en drie stempels hebben bemachtigd. Maar dat is slechts acht jongeren gelukt.
Jongeren op de vlucht voor politie

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl