Hunebedcity in Borger staat in de steigers

Bouwvakkers hebben bezit genomen van het voormalige gemeentehuis in Borger. Het pand ondergaat de komende maanden een flinke metamorfose. Het gebouw wordt omgebouwd tot Hunebedcity.
Daarmee komt voor eigenaresse Marissa Hoedeman een droom uit. De droom leek de afgelopen jaren soms een nachtmerrie te worden. "Het idee stamt al uit februari 2014", blikt ze terug. "Er waren meerdere gegadigden om dit pand over te nemen, maar de gemeente vond ons plan uiteindelijk het beste."

Van café tot speelparadijs
Samen met de stichting Oxo Dagbesteding gaat Hoedeman een lunchcafé runnen en er komt een indoor speelparadijs voor kinderen. Verder wordt ook de huidige winkel Lekker Hip van Hoedeman in het complex gevestigd. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gaan vervolgens de meeste werkzaamheden uitvoeren.

"Het gaat om een hele diverse groep", legt Hoedeman uit. "Het kan gaan om mensen met een handicap, maar ook om bijvoorbeeld mensen die na een burn-out weer aan de slag gaan. In mijn winkel werkt nu al een aantal mensen, maar er is een wachtlijst. De behoefte aan dit soort arbeidsplaatsen is groot."

Zonder subsidie
Hunebedcity gaat volgend voorjaar open. Tot die tijd moet er nog veel gebeuren. Zo moet er nog een nieuwe stroomaansluiting komen, want nu zit het voormalige gemeentehuis op dezelfde aansluiting als de naastgelegen kerk. Die werd ooit voor een euro verkocht door de gemeente. Voor het oude gemeentehuis moest Hoedeman ruim vier ton neerleggen. De onderneemster zegt geen enkele subsidie te ontvangen.
Deel dit artikel: