Medewerkster raakt gewond bij steekpartij in kliniek Balkbrug

Een medewerkster van de psychiatrische kliniek Veldzicht in Balkbrug, vlak over de provinciegrens, is vanochtend door een gevangene neergestoken.
Het gaat om een man die in de kliniek in vreemdelingenbewaring zit. Op die afdeling zitten asielzoekers met psychiatrische problemen die in ons land veroordeeld zijn tot een gevangenisstraf. 

Buiten levensgevaar
"De man heeft de medewerkster gestoken met een zelfgemaakt steekwapen. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, wordt onderzocht. De vrouw is bij bewustzijn en buiten levensgevaar", aldus een woordvoerster van het ministerie van Justitie. Over het letsel van de vrouw wil ze verder niks kwijt. 

"De man is overmeesterd en aangehouden." Dat er nog twee mensen gewond zouden zijn geraakt, zoals een omstander bij de kliniek hoorde, kan de woordvoerster niet bevestigen.

Vreemdelingenbewaring
Op de afdeling waar de man verblijft, zitten buitenlandse gevangenen die vanwege hun psychiatrische problemen niet geschikt zijn voor een 'normale' gevangenis of zijn uitgeprocedeerd en wachten op uitzetting naar het land waar ze vandaan komen.
Deel dit artikel: