Werk- en celstraf voor harddrugsbezit in woning Assen-Oost

De politierechter heeft voor harddrugsbezit een 37-jarige man uit Assen veroordeeld tot een celstraf van zestig dagen. Hij hoeft niet meer de cel in voor zijn daad.
Van zijn straf zijn vijftig dagen voorwaardelijk, waardoor hij dus maar tien dagen echt in de cel zou moeten. De man heeft die tien dagen in voorarrest al uitgezeten, dus hoeft hij niet meer naar de gevangenis. Wel moet hij een taakstraf van zestig uur uitvoeren.

Drugsbolletjes met Kerst
De politie kreeg vorig jaar vlak voor Kerstmis een melding dat er in een woning aan de Steendijk in Assen-Oost harddrugs werd versneden tot drugsbolletjes. De agenten namen een kijkje. De 37-jarige bewoner deed open.

De tafel lag bezaaid met pakjes waarin drugs leek te zitten. In de woning waren nog twee andere mensen. Er werd inderdaad drugs versneden en afgewogen. De bewoner bleef staan, de twee bezoekers namen de benen. De politie loste daarom een waarschuwingsschot.

De agenten pakten uiteindelijk drie personen op, waaronder de bewoner. Uit onderzoek bleek dat er 57 gram aan heroïne en cocaïne in de woning lag. Wanneer de twee medeverdachten worden berecht is nog niet duidelijk.

Deel dit artikel: