Formule 1-topman: TT Circuit optie voor de toekomst? (update met video)

AUTOSPORT - De commerciële topman en onderhandelaar van de Formule 1, Sean Bratches, steekt z'n enthousiasme over het TT Circuit van Assen niet onder stoelen of banken. Voor de camera van Nieuwsuur zegt hij dat Formule 1 op Assen nog niet definitief van de baan is.
"We hebben nog altijd goede relaties met Assen. Het managementteam van Assen heeft een geweldig merk met een geweldige historie in handen. Het is een circuit dat wereldwijd hoog aanzien heeft in de auto- en motorsport", zegt Bratches. "Misschien zullen we op een dag ooit gaan racen in Assen. Maar nu zitten onze partners in Zandvoort en daar zijn we heel blij mee", aldus Bratches.

Ondanks de lopende vergunningsaanvragen, weerstand door milieuorganisaties bij de verbouwing van het circuit in Zandvoort en bodemprocedures over stikstof en bedreigde diersoorten, zegt de organisatie van Zandvoort dat er op 3 mei 2020 sowieso wordt geracet. "De kans dat het niet doorgaat, die sluit ik eigenlijk wel uit", laat circuiteigenaar Menno de Jong weten.
Meer over dit onderwerp:
Formule 1 autosport Assen TT Circuit
Deel dit artikel: