Auto's glijden in heel Drenthe van de weg, geen gewonden

Ongeluk N34 Emmen
De auto kwam enkele tientallen meters verderop op zijn zijkant in een weiland terecht © Persbureau Meter
In Drenthe zijn vanavond meerdere ongelukken gebeurd door gladheid op de weg. Voor zover bekend hoefde niemand mee naar het ziekenhuis.
Onder meer op de N34 ter hoogte van Dalen ging het vanavond mis door de sneeuwval en het spekgladde asfalt. Daar raakte een auto van de weg en deze belandde enkele tientallen meters verderop op de zijkant in een weiland. Brandweer en ambulance kwamen met spoed ter plaatse, maar de inzittenden hoefden niet naar het ziekenhuis.
Eerder op de avond belandde een andere auto bijna in de sloot in Valthermond. De automobilist schoot op de Valtherblokken-Noord rechtdoor en ging zo recht op het water af. De bestuurder kwam met de schrik vrij.
(Tekst gaat verder onder de foto)
Valthermond ongeluk
De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij © Persbureau Drenthe
Op de A32 bij Darp ging het eveneens mis. Daar zou een bestuurder van een bestelauto zijn geslipt toen hij wilde inhalen en van rijstrook wisselde. Met zijn voertuig kwam de automobilist in de middenberm tot stilstand. Ook hier raakte niemand gewond.
(Tekst gaat verder onder de foto)
Darp ongeluk A32
De auto werd door een berger van de weg gehaald © Compact Media
Op de A28 bij Schiphorst raakten zelfs twee auto's door de sneeuwval en gladheid van de weg. De ene kwam wagen kwam voor de sloot tot stilstand en de ander op de kant in de berm. Bergingswagens hebben de auto's afgesleept. De inzittenden bleven ongedeerd.
(Tekst gaat verder onder de foto's)
Uit de provincie kwamen ten slotte nog meldingen van ongelukken in Assen, Zuidwolde, Hoogeveen, Pesse, Ruinen, Erm, Meppel en Zweeloo. Wat daar precies gebeurde, is niet duidelijk.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.