Drentse Acht van Westerveld stilgelegd vanwege sneeuw

Drentse Acht van westerveld
Drentse Acht van Westerveld stilgelegd vanwege sneeuw © RTV Drenthe/Kim Stellingwerf
WIELRENNEN - De vijftiende editie van de Drentse Acht van Westerveld is na twee rondjes van 8,7 kilometer stilgelegd. Volgens de organisatie is het niet verantwoord verder te fietsen vanwege de sneeuw.
"Het is heel sneu want er waren rensters die nog wel door wilden", zegt voorzitter van de Ronde van Drenthe Femmy van Issum. "Maar het kan echt niet, het is overmacht. Ik vind sneeuw heel mooi, maar nu niet. Het zit me echt een beetje dwars."
De wielerkoers was vanwege de kou al met vijftig kilometer ingekort.
Drentse Acht van Westerveld stilgelegd vanwege sneeuw
Ook werd een kleiner rondje gereden, omdat door de sneeuw in Groningen en Friesland politiemensen die ingezet zouden worden voor de koers niet naar Dwingeloo konden komen. In plaats van een parcours van 28,3 kilometer reden de 160 rensters een rondje van 8,7 kilometer.
Van Issum gaat er vanuit dat de De Women's WorldTour-wedstrijd van morgen doorgaat. "We hopen dat we morgen wel kunnen doorgaan en niet hoeven in te korten, want het zou gaan dooien."
De Acht van Westerveld werd stilgelegd

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.