Kerstbomenverkoper in Ees: 'Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen’

Sint Maarten hebben we net gehad, Sinterklaas zet zaterdag weer voet op Nederlandse bodem. Maar Jan Middelbos in Ees is nu al volop bezig met kerst. Hij verkoopt kerstbomen en heeft zijn reclamebord al weer in de tuin gezet.
Een uit de hand gelopen hobby is het. Sinds vier jaar verkoopt Middelbos kerstbomen. “Ik ging met pensioen en had nog een flink stuk ruimte achter de boerderij. Dus toen ben ik met kerstbomen begonnen. Het is mooi om te doen, veel mensen die langskomen en een praatje maken.”
Kerst lijkt daarmee wel erg vroeg dit jaar. “Valt mee hoor”, vindt Middelbos zelf. “Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Ik merk duidelijk dat mensen steeds vroeger een boom in huis willen hebben. En als je kiest voor een kwalitatief goede kerstboom dan kan ‘ie ook rustig een maand staan en vallen de naalden niet uit.”
Volgens Middelbos is de echte kerstboom bezig met een rentree. “Een kunstboom is toch niks. Je moet een kerstboom kunnen ruiken als ‘ie bij je in de kamer staat."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.