De Week van Drenthe: Jachtseizoen in Hoogeveen en sneeuw spelbreker in de koers

Drentse Acht van westerveld
Drentse Acht van Westerveld stilgelegd vanwege sneeuw © RTV Drenthe/Karin Mulder
Een staking, een herbenoeming en uitspraak rond een fataal ongeluk doken deze week op in de hoofdlijnen van het Drentse nieuws. In De Week van Drenthe blikken we er op terug.
De week begon maandag met een staking in Coevorden, bij vloerenfabrikant Forbo-Novilon legde personeel het werk neer. Het personeel wil meer loon en een lagere werkdruk.
Op dinsdag is er een ware klopjacht gaande in Hoogeveen. Politieagenten en boa's zitten ruim 80 scholieren op de hielen. Ze spelen hun eigen variant van het populaire tv-programma Jachtseizoen. Doel voor de scholieren is niet afgetikt te worden, het is een speelse manier om kennis te maken met politie en handhavers.
Op woensdag wordt bekend dat Jetta Klijnsma langer als Commissaris van de Koning aanblijft. Normaal is een benoeming voor zes jaar, maar Klijnsma maakt vanwege haar leeftijd de termijn niet vol.
Een 20-jarige man uit Dwingeloo heeft donderdag twee jaar jeugddetentie gekregen, waarvan een jaar voorwaardelijk voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk bij Havelte in april vorig jaar. De man had gedronken toen hij tegen een boom botste, jongeren kwamen daarbij om het leven.
Op vrijdag ontwaken Drenten in een witte provincie. Fijn voor sneeuwliefhebbers, maar niet voor wielerfanaten. Door de weersomstandigheden werd wielerkoers De Acht van Westerveld na twee ronden stilgelegd. De Ronde van Drenthe in het weekend kan met de nodige aanpassingen wel uitgefietst worden.
De Week van Drenthe: Jachtseizoen in Hoogeveen en sneeuw spelbreker in de koers

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.