Werkstraf voor stalken ex-vriendin uit Annen

Voor het stalken van een vrouw uit Annen is een 42-jarige man uit Vlagtwedde veroordeeld tot een werkstraf van 200 uur. Daarnaast kreeg hij een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden opgelegd.
De man had een drankprobleem toen hij begin februari meermalen in Annen verhaal probeerde te halen, zei hij tegen de rechter. Hij kon het niet verkroppen dat hij na een kortdurende relatie aan de kant werd gezet. 

'Veilige haven kwijt'
Hij probeerde haar te spreken en drong zich op. "Ik was mijn veilige haven kwijt", zei de man. Maar de vrouw wilde geen woord meer met hem wisselen. Uit wraak stak hij haar autobanden stuk. Ook brak hij in haar woning en nam een laptop, sleutels en documenten mee. 

Vervolgens gebruikte de man haar wachtwoorden om op verschillende sites binnen te komen. Hij veranderde de wachtwoorden en andere digitale gegevens van het slachtoffer. Hij beheerste het leven van de vrouw, zei de officier van justitie. De aanklager eiste zeven maanden cel, waarvan twee maanden voorwaardelijk.

Meermalen ernstig over de schreef
De rechter hield rekening met het blanco strafblad van de man. De Vlagtwedder ging in een korte periode meermalen ernstig over de schreef. De man kwam kennelijk snel tot inkeer en zocht psychische hulp. De rechter legde de man om die reden geen celstraf op.

Naast de straf moet de man de vrouw een schadevergoeding van ruim 2400 euro betalen.
Deel dit artikel: