Verdachte weer vrij in zaak liquidatie oud-speler FC Emmen

De man die gisteren werd aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij de dood van Kelvin Maynard is vrijgelaten. Hij blijft verdachte in de zaak.
De politie denkt op dit moment dat de man niet direct betrokken is bij het schietincident in Amsterdam waarbij de oud-voetballer van FC Emmen om het leven kwam. Hij is wel aangehouden op verdenking van witwassen.

De 32-jarige Maynard werd op 18 september onder vuur genomen toen hij in zijn auto op de Langbroekdreef reed. Het voertuig belandde vervolgens met hoge snelheid in een brandweerkazerne. Het slachtoffer stierf ter plekke.

Twee verdachten
De politie had eerder gemeld dat na de aanslag op Maynard twee verdachten op een scooter of motor waren gevlucht. Diverse media berichtten dat de liquidatie mogelijk te maken zou hebben met een ripdeal, waarbij 400 kilo cocaïne zou zijn verdwenen. De politie zei alle scenario's nog te onderzoeken.

Maynard voetbalde dit seizoen bij amateurclub Alphense Boys. Hij was een bekende van de politie. Die heeft niet gezegd wat Maynard op zijn kerfstok had.

Meer over dit onderwerp:
Kelvin Maynard FC Emmen liquidatie Amsterdam
Deel dit artikel: