Tweede verdachte (21) aangehouden voor explosie flat Oosterwolde

Explosie oosterwolde
De explosie was in een flatwoning © ProNews
De politie heeft een tweede verdachte aangehouden voor het veroorzaken van een explosie in een appartementencomplex in Oosterwolde. Het gaat om een 21-jarige man uit het Friese dorp, meldt Omrop Fryslân. Omdat hij gewond raakte bij de ontploffing en hiervoor wordt behandeld, zit hij niet vast.
Eerder werd al een 26-jarige man uit Oosterwolde opgepakt voor mogelijke betrokkenheid. Ook hij is op vrije voeten gesteld, het tweetal heeft een proces-verbaal gekregen, meldt de politie.
De explosie gebeurde zaterdag rond 18.00 uur op de bovenste verdieping van een appartementencomplex aan de Glijenham. Het gebouw raakte flink beschadigd; in de zijmuur zijn scheuren ontstaan en de gevel is naar buiten gekomen. Alle twintig bewoners van de dertien woningen werden geëvacueerd.

Bewoners slapen elders

Een groot deel van de bewoners van het appartementencomplex, kan mogelijk morgen weer terug naar hun woning, meldt wooncorporatie WoonFriesland. Een woordvoerster meldt dat een aannemer inmiddels bezig is met herstelwerkzaamheden.
Van de dertien woningen zijn er drie waarvan de schade nog te groot is om bewoners terug te laten keren, meldt de wooncorporatie. Bij die woningen duren de herstelwerkzaamheden volgens de woningcorporatie langer voordat ze weer bewoonbaar zijn. In een daarvan is de gasexplosie geweest. Voor de bewoners wordt een andere tijdelijke woning gezocht, zegt de woordvoerster.
Explosie Oosterwolde
Schade aan de zijmuur © Persbureau Meter

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl