'Provincie, stop met de papieren informatielawine'

De Drentse VVD-fractievoorzitter Willemien Meeuwissen wordt er helemaal gek van. De vele magazines die de provincie en andere organisaties aan Provinciale Staten sturen. "Stop daarmee", is haar oproep.
Meeuwissen vindt het verspilling van tijd, geld en moeite. "Bijna geen enkel Statenlid leest die goed-nieuws-shows en kijk-ons-eens-goed-bezig-zijn verhalen van de provincie en andere organisaties die opdrachten verrichten voor de provincie." Statenleden baseren hun mening onder andere op de ambtelijke stukken die ze krijgen. Voor al die magazines hebben ze gewoon geen tijd, is de mening van Meeuwissen. 

In de Statenvergadering van deze week deed Meeuwissen onaangekondigd een steekproef. Eén Statenlid zei magazines helemaal te lezen. Een paar leden lezen alleen de koppen en bekijken de foto's. Maar de meeste Statenleden nemen alleen de moeite om het plastic folie eraf te halen, om hem daarna in de papierbak te gooien. 

'Stop het geld in zinniger zaken'
"Het geld kun je in zinniger zaken steken", zegt Meeuwissen. De VVD-fractieleider ontpopt zich met haar actie niet als milieu-activist. "Maar als het ook weer bomen scheelt is dat mooi meegenomen."

Gedeputeerde Hans Kuipers (GroenLinks) van milieu wil niet reageren. Hij vindt dat hij in de Statenvergadering er genoeg over heeft gezegd. Kuipers deed de toezegging dat hij er op zou gaan letten en hij zou het doorgeven aan de organisaties die voor de provincie werken.

Meeuwissen ergert zich aan nog meer papier dat op de deurmat valt:

Deel dit artikel: